За нас

За да разберете какво точно представлява „Здраво дете – практическа педиатрия за родители“,  със сигурност ще ви е нужна малко история. Ето я и нея. Накратко, разбира се.

През 1998 г. излиза първият брой на списание “Практическа педиатрия” – специализирано научно издание, предназначено за педиатрите и за общопрактикуващите лекари с педиатрична практика. Оттогава до сега,  вече повече от 18 години, то се радва на огромна популярност сред специалистите и си е спечелило славата на авторитетен източник на информация за научните постижения в българската и световната педиатричната наука. Създадено от лекари за лекари, списанието си поставя за цел да бъде в помощ на българските педиатри и да съдейства за поддържането и осъвременяването на тяхната квалификация. 

През 2014 г., по време на една от т.нар. „планьорки“, някак съвсем естествено се роди идеята да направим издание, предназначено за родителите. На своя страна имахме опита на издатели и необходимия ресурс – контактите с най-добрите български специалисти в педиатрията и тяхното доверие. Създадохме „Практическа педиатрия за родители“ (от 2016 г. списанието носи името “Здраво дете”) поради една много проста причина – въпреки изобилието от толкова много списания и сайтове, посветени на грижите за здравето на детето, лично ние, в ролята си на родители, не откривахме източник, който да задоволи потребността ни от професионална, компетентна и достоверна информация.

Целта, която си поставихме, беше да съберем на едно място най-добрите български педиатри и специалисти в областта на грижите за детското здраве, които да отговорят на всички важни въпроси, които вълнуват родителите. Именно това ни прави толкова различни от останалите т.нар. „родителски издания“ на българския пазар – че не разчитаме на преводни или журналистически материали, а, че събираме необходимата информация директно от първоизточника.