Сега четеш
За родителите на деца с атопичен дерматит

За родителите на деца с атопичен дерматит

Ако детето ви е диагностицирано с атопичен дерматит, може да се включите в Училището за пациенти и родители на деца с атопичен дерматит, което ще се проведе в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда на 21 март, четвъртък. Събитието, организирано от Клиниката по дерматология и венерология и Фондация Екзема България, ще се състои от 18:30 часа в Аула „Токуда“ на етаж 9.
Лекции ще изнесат водещите дерматолози в страната проф. д-р Николай Цанков, проф. д-р Здравка Демерджиева, проф. д-р Развигор Дърленски. Темата за храненето при пациенти с атопичен дерматит ще бъде представена от доц. д-р Теодора Дърленска.
Входът за събитието е свободен. Не е необходимо предварително записване.
Атопичният дерматит е сериозно дерматологично и системно заболяване на целия организъм, което, нелекувано адекватно, постоянно и навреме, може да прерасне в сериозен здравословен проблем и при децата, и при възрастните. Заболяването се проявява през първите години след раждането. Има променлив характер, протича с периоди на обостряне и затихване и се отразява върху качеството на живот при малките деца и техните родители. Честотата на атопичния дерматит е около 25-30% в Европа, като напоследък се увеличава. Счита се, че това е болест на цивилизацията.
Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

Нагоре