Сега четеш
Какво да приготвим в чантата за родилното отделение

Какво да приготвим в чантата за родилното отделение

Кога трябва да подготвим чантата за родилното отделение и какво да сложим в нея? Отговор ни дава ст. мед. сестра Радмила Пенкова.

 

В какъв етап от бременността жената трябва да има готовност за родилното отделение?

При една нормално протичаща бременност, след навършване на 36-а г.с. всяка една пациентка е добре да има готовност за постъпване в здравното заведение за раждане. В случай, че бременността е проблемна, пациентката е редно да има връзка с наблюдаващия лекар и готовност за постъпване и в по-ранен срок.

 

Какви документи са нужни за постъпване в родилното отделение?

При хоспитализация най-важният документ е личната карта, след което е направлението за хоспитализация, кръвната група, обменната карта, изследванията за HbsAg, Wass, HIV, Хепатит В, личната амбулаторна карта.

 

От какво ще има нужда жената в родилното? Какво да включва багажът й?  

При постъпване в Родилното отделение на пациентката са необходими лични принадлежности, чехли, хавлиена кърпа. При желание от нейна страна може да вземе със себе си и други тоалетни принадлежности. Отделението разполага с нощница, дамски превръзки, еднократно бельо, както и необходимите принадлежности за новороденото. Комплектите за изписване са необходими в деня на изписване на майката и новороденото.

Виж още

 

ст. мeд. сестра Радмила Пенкова

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

Нагоре