Сега четеш
Колко да ядем по време на бременността

Колко да ядем по време на бременността

Мит е, че когато сте бременна, може да ядете, каквото си искате – купички сладолед, чипс, кроасанчета и тортички, защото ядете за двама. Това е доста остаряло схващане. Днес лекарите са категорични, че през 9-те месеца трябва да се спазва хранителен режим. Ето по колко калории допълнително се нуждаете по време на бременността, за да бъдете вие и вашето бебе възможно най-здрави.

Първи триместър:

През първия триместър на бременността, когато бебето ви е с размерите на грахово зърно или по-малко, не е нужно да приемате допълнителни калории. Може да ви се иска да похапвате повечко, но, всъщност, тялото и бебето ви не се нуждаят от допълнителна храна.

Втори триместър:

През втория триместър трябва да приемате само около 340 допълнителни калории всеки ден!

А това не е никак много –  може да си ги набавите с една допълнителна здравословна закуска, включваща плодове, зеленчуци, ядки…

Трети триместър:

През третия триместър, от около 28-а гестационна седмица нататък, на бременната жена са й необходими около 450 калории допълнително всеки ден.

А това отново не е никак много…

Виж още

Може да си ги доставите с филийка пълнозърнест хляб, 50 г сирене, малко зелена салата и 1 среден домат – добър източник на фибри и калций, или с 1 круша, 2 супени лъжици бадеми и 1 чаша кисело мляко – добър източник на протеини, фибри и калций.

 

Източник: pregnancyvideo.net

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

Нагоре