Сега четеш
Без насилие

Без насилие

Насилникът, жертвата и (не толкова невинният) наблюдател са три роли в трагедия, която ежедневно се разиграва в домовете ни, в училищата, на детските площадки, по улиците и на работните места.

Издателство „Софтпрес“ идва на помощ на деца, родители, учители с книгата „Тормоз в училище. Насилникът, жертвата и наблюдателят“ от Барбара Колоросо.

Какво е и какво не е тормозът в училище? Как да го разпознаем? Какви са признаците, че детето ни е жертва, и как да го защитим? Какво трябва да се направи, за да бъде прекъснат цикълът на насилие в класните стаи, и как да помогнем не само на жертвите, но и на насилниците?

Барбара Колоросо – международно признат консултант по въпросите на възпитанието и образованието, дава на родителите, учителите и специалистите, които работят с деца, инструментите, необходими за прекратяването на тази порочна практика. Книгата излиза за първи път преди повече от десетилетие, вече има пет обновени и допълнени издания и се счита за една от най-авторитетните и полезни книги за превенция и интервенция при проблеми с насилието.

Според Колоросо първата стъпка към прекъсване на тормоза е да се намерят причините и начините, по които едно дете се превръща в насилник или в жертва (а понякога и в двете), и да се изследва ролята на наблюдателите за продължаване на този цикъл.

От тази книга ще научите:

*Кои са формите и методите на насилието;

*Кои са четирите умения, които трябва да притежават децата, за да се предпазят;

Виж още

*Какви са признаците, че детето ви е жертва;

*Кои са сигналните лампи, че детето ви е склонно към агресия;

*Кои са четирите “противоотрови” на насилието;

*Kак да помогнете на жертвата на насилие да се възстанови и как ефективно да повлияете на насилника.

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

Нагоре