Сега четеш
Вълшебна пощенска станция на Дядо Коледа

Вълшебна пощенска станция на Дядо Коледа

Пощенска станция на Дядо Коледа отваря врати в Столичен куклен театър. Наслаждавайки се на празничните спектакли на театъра, малки и големи могат да пуснат и писмата с най-съкровените си желания до добрия старец.

Както всяка година в навечерието на коледните и новогодишните празници, малките софиянци  и гости на столицата  ги очакват много празнични и незабравими срещи с постановките на театъра и, разбира се, с дядо Коледа. Той ще зарадва малчуганите с най-различни коледни изненади и ще бъде гост на празничните представления в театъра от 10-ти до 26 декември.

Един от най-красивите коледни спектакли на СКТ, любимата на поколения „Бяла приказка” на Валери Петров ще срещне зрителите с  горските обитатели, метеоролога и палавника Ванчо, които след куп премеждия в снежната гора, ще открият какво е истинско приятелство. Сценична редакция и постановка – проф. Атанас Илков, режисьор – Елза Лалева, сценография и кукли – проф. Майа Петрова, музика – Петър Ступел. Участват: Нелла Хаджиева, Здравко Димитров, Мими Йорданова, Румелия Знаменова, Цветослава Симеонова, Анелия Ничева, Галина Савова, Надя Тошева, Елза Лалева.

В щури приключения ще се впуснат и героите от „По следите на Дядо Коледа“, от Румен Николов. Режисьор – Бисерка Колевска, сценография и кукли – Свила Величкова, музика – Група АКАГА. С участието на: Венцислава Асенова, Георги Стоянов, Димитър Тодоров, Ивет Лазарова – Торосян, Мая Бежанска/Цветелин Павлов.  Зайчето, Мечето, Прасенцето и Патенцето са толкова нетърпеливи да посрещнат Дядо Коледа с подаръците, че в  стремежа си да настъпи по-скоро дългоочакваният миг,  взимат една от мъничките играчки за елхата за истинския Дядо Коледа. А дали ще дойде той и какво ще им донесе… ще разберат само тези, които гледат представлението.

Малките палавници от представлението „Стана нещо необикновено“ от Стефан Москов и Леонард Капон, по приказки на Джани Родари, ще преобърнат настроението на един странен и намръщен чичко и ще му покажат, че в празничната нощ се случват чудеса, ще го накарат да си припомни колко е хубаво човек да се забавлява и да се смее. Режисьор на спектакъла е Иван Райков, сценография – Станислава Кръстева, кукли – Диана Узунова-Тодорова, музика – Мишо Шишков, участват актьорите: Елена Русалиева, Румен Гаванозов, Стоян Дойчев, Татяна Етимова.

Тримата снежковци от едноименния спектакъл по пиесата на Милан Павлик, заедно с малкото кученце ще намерят нови приятели в коледната нощ и ще посрещнат радостни и щастливи Дядо Коледа. Превод – Яна Цанкова, режисьор – Анастасия Янкова, сценография и кукли – Стефка Кювлиева, музика – Методи Иванов. Участват: Стефан Димитров, Ваня Камянска, Камен Асенов, Ана-Мария Лалова.

Спектаклите ще се играят и през коледните дни на 24, 25 и 26 декември.

Виж още

Всички, които искат да видят празничните вълшебства в Столичен куклен театър могат да намерят подробна информация на сайта на театъра www.sofiapuppet.com.

 

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

Нагоре