Сега четеш
Преодолейте сенната хрема с… хомеопатия

Преодолейте сенната хрема с… хомеопатия

Как да постигнете резултати в лечението на сенната хрема, обяснява д-р Райна Томова, специалист по вътрешни болести и сертифициран клиничен хомеопат:

 

„Хомеопатията предлага ефикасен и напълно лишен от странични ефекти подход в лечението на сенната хрема. Ефектът на правилно подбраните хомеопатични медикаменти е напълно съизмерим с този на антихистамините, но без каквито и да било странични ефекти и без ограничения в приложението, включително и при бременни и кърмещи жени.

Добре е профилактиката на сенната хрема да започне около месец преди обичайната изява на заболяването. Тя се осъществява с помощта на индивидуално подбрана за всеки пациент комбинация от хомеопатични медикаменти, като в нея задължително присъства Pollens 15 CH/30 CH. Pollens има свойството постепенно да повишава резистентността на организма към дразненето от страна на полените и неговото действие е съизмеримо с това на използваните в конвенционалната медицина методи за десенсибилизация. Тази терапия не носи риск от странични ефекти и е много по-достъпна като цена от обичайно използваните методи за профилактика.

При вече разгърнати оплаквания, могат да бъдат използвани множество различни медикаменти, съобразно симптомите на пациента:

Allium cepa 9 СН: при сълзене от очите и обилна, водниста, пареща хрема, съпроводена от често кихане;

Euphrasia officinalis 9 СН: при обилно, дразнещо сълзене от очите, съпътствано от усещане за „пясък в очите“. Очите са зачервени и дори възпалени, като може да се наблюдава и оток на клепачите;

Naphtalinum 5 СН: при силно дразнещо сълзене от очите и секрети от носа, съпроводени от спастична кашлица и/или залпови кихавици;

Arsenicum album 9 СН: при оскъдни хрема и слъзотечение, придружени от силно дразнене на лигавиците;

Apis mellifica 15/30 СН: при запушване на носа, дължащо се на оток на носната лигавица, оток на конюнктивите и клепачите. Apis mellifica е повече от просто симптоматично лекарство. Проучвания доказват, че Apis mellifica стабилизира мембраните на мастоцитите и базофилите, чиято дегранулация има ключова роля в протичането на алергичната реакция.

Виж още

В зависимост от степента на изразеност на алергичните симптоми, от гореизброените медикаменти се приемат по 5 гранули 2-6 пъти дневно.“

 

 

 

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

Нагоре