Сега четеш
Подарък от сърце

Подарък от сърце

Да си родител понякога е трудно. Да си родител на дете със специални нужди е още по-трудно… Майките на деца с увреждания често работят денонощно, но не получават заплащане за това – те са в услуга на своите деца. Това се oказва проблем, защото… те не печелят пари. Много от тях, обаче, са истински творци – по един или друг начин са намерили пътя до своите арт заложби и творят красоти.

Сайтът „Купи подарък от майка на дете с увреждане“ има за цел поне малко да улесни тези майки, които желаят да подпомогнат с допълнителни доходи семействата си чрез ръчно направени предмети. Това е място, което ги обединява, което ги свързва по-лесно с потенциални клиенти и което е ориентирано основно в тяхна помощ. Всичко е безплатно за тях – такси, комисионни или каквито и да било средства не се изискват на нито един етап.

Човекът зад идеята…

… се казва Петя. Тя също е майка на дете с увреждане. Нейната дъщеря вижда света по по-различен начин от нас – не е сляпа, но зрението й не е добро. „Имаме късмета на този етап да не се нуждае от чужда помощ и тя изживява едно нормално детство – с приятели, училище и типични детски емоции. За разлика от много други нейни връстници. По никакъв начин не желая дори да се опитам да сравня нашата ситуация с тази на майки на деца с ДЦП и други тежки заболявания. Единствено мога да кажа, че поне малко ги разбирам. Да си майка на дете с увреждане е различно. Обединява ни в едно отделно общество, което, обаче, има често нужда от помощ. И не, не помощ от съжаление! Не съжалявайте майките на деца с увреждания! Техните деца също са прекрасни, техните деца също ги карат да изпитват гордост. И повярвайте, те изпитват такава любов, каквато дори ни е трудно да си представим! Това са все неща, които не трябва да предизвикват съжаление. Говорим за помощ, която да даде възможност на всеки гражданин да има финансова независимост и да се чувства финансово полезен за семейството си“, споделя Петя.

Виж още

Петя от години управлява собствен бизнес – изработка на сайтове, и когато случайно попада на групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, която обединява майки на деца с увреждания, които предлагат своите творения, й хрумва идеята, че ако създаде специален сайт, който да предлага творенията на тези майки, творенията им ще могат да достигнат до много повече потенциални клиенти. „Повечето хора не биха се сетили да прегледат групата, когато се нуждаят от подарък. А и не би ни било особено удобно – има стотици публикации, много снимки и като цяло – трудно е да намериш това, което търсиш в подходящия момент. Но, ако попаднете на сайт, който продава артикулите по познатия и лесен начин с категории, снимки, описания, цени? С количка и контакти на всеки, който продава? Звучи по-добре, нали? – разказва тя. – Сайтът улеснява потребителя, улеснява и твореца. Оърнете внимание какви красиви неща се предлагат! Ако тръгнете да си ги купувате от бутик или от мола ще платите много повече за тях! Закупувайки ги от майка на дете с увреждане, обаче, давате много по-дълбок смисъл на покупката си!“

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

Нагоре