Сега четеш
15 златни правила за успешен старт в детската градина

15 златни правила за успешен старт в детската градина

Специалистите съветват как да помогнете на детето да се адаптира по-лесно в детската градина и да бъде по-здраво

1.Вярвайте на детската градина!Вярвайте на детето и уменията му за адаптиране!

2. Добре работеща техника е да започнете да говорите на детето за детската градина достатъчно дълго време преди тръгването, да се разхождате с мъника около градината, за да може да я види, да опознае пътя дотам, да запомни сградата. И още – ако имате добри и приятни спомени от собственото ви детство, не се колебайте, разкажете ги на детето!

3.Използвайте още първите дни за създаване на позитивно отношение на детето към новото място! Опитайте се да превърнете началото в нещо като мини празници.Забавлявайте се, докато отивате на градина.

4.Ако детето плаче и не иска да отиде на детска градина, гушнете го, успокойте го, разкажете му колко вълнуващи моменти го очакват.

5. Бъдете търпеливи, подкрепящи и ясно поставящи граници, че детето тръгва и ще ходи на градина. За децата е много объркващо тръгването и спирането от градина. В повечето случаи, след първите дни в градината децата разбират, че това, което им се случва, ще е нещо ново и за постоянно. Именно тогава е и един от най-трудните периоди. Извървете пътя с търпение и разбиране.

Виж още

 

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

Нагоре