Сега четеш
Успехът в училище зависи от закуската

Успехът в училище зависи от закуската

Диетолози от университета Кардиф Метрополитън, Великобритания установили, че съществува непосредствена връзка между качеството на сутришната закуска на децата и степента на усвояване на нови знания и умения в училище. Това заключение се базира на изследване, проведено сред повече от 5000 деца на възраст от 9 до 11 години, които се обучават в 100 различни училища. Участниците в изследването и техните родители трябвало да водят хранителни дневници, в които да записват броя и вида на храненията през деня. Данните били сравнени с информация за поведението в клас и оценките на учениците.

Оказало се, че децата, които закусват преди учебните занятия имат по-добър успех,  по-дисциплинирани са и по-лесно усвояват учебния материал, докато връстниците им, които не закусват или сутрин се хранили с нездравословни пакетирани храни, срещат повече трудности в училище и в комуникацията с връстниците си.

Авторите на проучването са категорични, че здравословното и балансирано сутрешно хранене е особено важно да децата и им дава енергия не само да се развиват физически, но и да разгърнат своя умствен потенциал.

Виж още

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

Нагоре