Сега четеш
Как да разберем защо плаче бебето?

Как да разберем защо плаче бебето?

Всички деца плачат. И ако при големите можете да си изясните причините и да разберете защо плачат, то при новородените не е така лесно. В началото родителите обикновено не разбират защо тяхното съкровище плаче. Но с времето, с ежедневното общуване, мама разгадава детския плач по интонацията, силата и продължителността му.

Разбери причината

Гладът, болката и страхът са основни дразнители за всеки човек и особено за новороденото – обикновено плачът му се дължи именно на тези причини.

Плачът от глад е силен, продължителен, интензивността му се увеличава постепенно. Ако мъничето е гладно, то ще започне да търси майчината гръд още щом го вземете в ръце.

Плачът от болка е жалостив, интензивността не се променя, понякога се появяват нотки на отчаяние. Ако болката възникне внезапно, то плачът веднага става силен и рязък.

Плачът, свързан със страх, започва внезапно, той е силен, понякога истеричен. Също така може внезапно да спре. При такъв плач реагирайте незабавно и не чакайте малкото само да се успокои.

Виж още

И още…

Бебето плаче и при дискомфорт, преохлаждане или прегряване, преумора, желание за общуване. С времето ще се научите да разбирате неговите потребности и ще знаете как да реагирате. Имайте предвид, че призивният плач е опит малкото да заяви своите проблеми. Този плач не е силен и не е продължителен, повтаря се през не големи промеждутъци от време. Бебето плаче няколко секунди и след това очаква вашата реакция. Ако не откликнете на негова „молба“, то плачът се повтаря, като всеки следващ е по-силен. Затова винаги реагирайте своевременно на плача на малкото. И не забравяйте, че на този етап това е един от начините му да общува с вас.

 

Каква е твоята реакция?
Вълнувам се
0
Глупаво
0
Любов
0
Не знам
0
Щастие
0
Виж коментарите (0)

Остави коментар

Your email address will not be published.

Нагоре